Tatoveringserfaringen

Tatoveringer er in på motefronten, til tross en dristig mote som sitter permanent brent fast i huden, mens nye moter kommer og går. Men tatoveringer passer liksom til de fleste stiler. Og kanskje er det nettopp denne dristigheten ved tatoveringer som gjør dem så populære og ofte så moteriktige. Jeg får nemlig beskjed om at det er kø og ventetid når jeg går for å høre hos et lokalt tatoveringssted. Det dristige med tatoveringer er nettopp at den går aldri av – derfor er du tøff om du tør å ta en! På en måte ser tatoveringer naturlig ut. Du kan ha den uansett hvilken stil du har – og de kan matche både rocka og mer elegante stilarter, tenk bare på Angelina Jolie. Jeg er jo band og metalfreak, men liker samtidig surf, laid back og klassisk klesmote. Tatoveringer kan gi uttrykket at jeg tilhører begge grupper. For tatoveringer handler nettopp om det – tilhørighet og identitet. De fleste som tatoverer seg, velger noe symbolsk eller noe som appellerer til seg selv. Siden det skal sitte fast på deg til du dør, velger de fleste ord eller bilder som betyr noe spesielt. Tatoveringer er som all annen kunst en måte og uttrykke noe på. Samtidig har tatoveringene en særdeles estetisk funksjon. Om man synes det er vakkert eller ikke, er derimot subjektivt. Mange planlegger eller snakker om tatoveringer de ønsker å ha, men gjør aldri noe med det fordi de finner ikke ut hva eller hvor de skal ha det. Jeg tenkte aldri noe særlig over det, men syntes det kunne være fint med en på korsryggen. Da jeg i sommer var i USA, gjorde jeg noe med det.

CIMG0962

Jeg hadde hørt litt i Stavanger hva det kostet med en liten en, og fikk oppgitt at minsteprisen var 1000 kroner. Så var jeg i USA med en venninne som kjente til flere bra tatoveringssteder, noen hvor hun hadde vært selv. Jeg valgte et sted kalt Laughing Buddha i Seattle. Der var minsteprisen 60 dollar. Jeg fikk time samme dag, og fikk god gjennomgang av stiler og såkalte fonts (teksttyper). Det vanskeligste var vel å forklare seg på engelsk. Jeg forklarte stedet på kroppen og det satte i gang. Egentlig var hele greia ganske spontant. Men jeg hadde aldri forestilt meg den grusomme smerten som fulgte. Jeg så ikke nålene, siden det foregikk på nakken/ryggen min. Smerten føltes som elektrisk sjokk. Det var så vondt at jeg tenkte “dette gjør jeg aldri igjen”. Men etterpå ble jeg så glad og fornøyd at jeg begynte å fantasere om en neste! Folk opplever smerte forskjellig, og det er forskjellig grad av smerte ut fra hvor på kroppen det gjelder.

Totalt betalte jeg 75 dollar (412 kroner), noe som er svært billig for en tatovering. Kommentaren jeg fikk fra tanten min var: “Ja, den var ikke stygg da”. Ordet jeg tatoverte var “Eloah”, som er det ene av de to navnene til Gud. Det første er Jahve (JHVH) og det andre er Elohim, men som er flertallsform av Eloah. Eloah er det hebraiske ordet for Gud i feminin form. El er også et navn brukt på Gud. Dette har sammenheng med mitt eget navn Elise, som betyr “hun som ærer Gud”. Linken vil forklare bedre betydningen av Guds navn:

http://www.hebrew4christians.com/Names_of_G-d/Eloha/eloha.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_God_in_Judaism

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00