Menneskeinformasjon og yoga

I et intervju med Christian Paaske, blant annet arrangør bak alternativmessen i Stavanger, fikk jeg inspirasjon til en interessant tanke.
Paaske er filosof, astrolog og yogalærer, en idrett som han sier handler om kontakt med det åndelige. Yoga skal forene det individuelle selv med det universelle selv, er hans ordrette sitat. Verden er en åndskamp, med [...]

(mer...)

Sonates musikktips del 5: klassisk

Klassisk musikk kan være utrolig vakkert, særlig dersom det er en klassisk ballade med en solist, a capella eller et kor. Her er mine favoritter.
1. Moonlight Sonata (Beethoven)
Dette er en av mine absolutt yndlingssanger (derfor nicket). Sangen er utrolig vanskelig å spille, kan fortelle at jeg har brukt to år på å lære den, og [...]

(mer...)

La hijaben være

Det har vært rasende debatter om hijab og politiuniformer, og dette har ført til mange diskusjoner om hijaben i det hele tatt bør fjernes for godt her i landet. Jeg har tre motargumenter mot forslaget om  tvangsfjerning.
For å kunne diskutere hijab, er det nødvendig å definere hva hijab egentlig er. Er hijaben et religiøst plagg [...]

(mer...)

Er Norge et kristent land?

Kristendommen ble innført i Norge under tvang i middelalderen. Det sies at Norge ble kristnet i løpet av 35 år. Kristendommen så og si overtok for den norrøne religionen. Tusen år senere kan det virke som om kristendommen har blitt stadig mer visket ut i kongeriket. Hvor pluralistisk er det egentlig i Norge i dag?
I [...]

(mer...)

Barnedåp eller voksendåp?

Dåp er en viktig rituell handling/seremoni innenfor så og si alle kristne trossamfunn. Dåpen er et sakrament (dvs hellig handling) både innenfor katolsk kirke og protestantisk kirke. Et annet ord for sakrament er nådemidler. Dette vil si at gjennom bekjennelse mottar man Guds nåde. Et sakrament kan aldri gjøres ugyldig, for det er en gave [...]

(mer...)

Grunnforskjellene mellom kreasjonisme og evolusjonisme

Både darwinisme og kreasjonisme forsøker å fortelle om noe felles ved menneskeheten og menneskets forhold til sine omgivelser. Forskjellene mellom dem ligger i: 1) synet på livets opphav, 2) mekanismene som styrer livets mangfold og kompleksitet, og 3) kilden til livets eksistens. Gjennom fem punkter vil jeg utdype dette.
1. Opprinnelse
Evolusjonisme: livet kommer nedenfra.
Kreasjonisme: livet kommer ovenfra.
For [...]

(mer...)

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00